Navigation

FAQ

Zijn steroïden alleen voor professionals?


Nee, maar zijn je doelen dit risico waard? Zo niet, werk met reguliere
supplementen, voeding en training.


Heeft u informatie over steroïden en cycli steroïde?


We hebben een lijst van middelen en interessante artikelen over de anabole steroïden en het gebruik ervan. We zullen adviseren over de kwaliteit van de afzonderlijke producten en merken.


Die steroïden en merknamen zijn het beste?


De laatste paar maanden, klanten waarderen de kwaliteit van de producten: Pharmaceuticals Balkan, XBS Labs, Aburaihan Iran, Europese Pharmaceuticals, Thaiger Pharma en Max Pro.


Hoe kan ik bestellen?


Plaats eerst een bestelling in de winkel, daarna zul je een eigen prijslijst in PDF ontvangen, samen met de contactpersoon in het magazijn.


Ik moet mijn bestelling bewerken


Geen probleem, de beste manier is om een nieuwe bestelling te plaatsen en verwijs naar de oude orde met de vraag deze te verwijderen. Als u al betaald heeft, maar de goederen nog niet verzonden zijn, kunt u nog steeds contact met ons opnemen met betrekking tot veranderingen.


Ik heb nog geen orderbevestiging met gegevens voor de betaling ontvangen


Controleer je spam-map in de mailbox. Als er geen bevestigings e-mail is, neem dan contact met ons op.


Welke betaalmogelijkheden heb ik?


Betaling informatie zal aankomen in uw mailbox na het voltooien van de bestelling. Meer informatie is te vinden op de betaalpagina.


Hoe lang duurt het voordat de betaling binnen is?


Overdracht tussen banken duurt meestal 2-3 werkdagen. In sommige gevallen slechts 1 dag en in sommige gevallen zelfs 5 dagen. Wij verzenden uw pakket zodra wij uw betaling ontvangen.


Hoe lang duurt de verzending?


Meestal binnen 7 werkdagen. In uitzonderlijke gevallen, van 12 tot 14 dagen. Voordat je in paniek raakt, raden wij aan bij het dichtstbijzijnde postkantoor te informeren en daarna contact met ons op te nemen.


U hebt het pakket niet ontvangen?

Controleer het dichtstbijzijnde postkantoor en neem dan contact met ons op.


Onvolledige pakket?


Ontbreekt er iets in uw bestelling? Heb je het gehele bedrag betaald? Als er iets ontbreekt en je hebt het volledige bedrag betaald, neem dan contact met ons op. We zullen de ontbrekende producten toesturen op onze kosten of uw geld terug.


Beschadigde pakket?


Stuur ons een foto van de beschadigde goederen en wij sturen u een nieuw product of uw geld terug.